L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) considera la possibilitat de traslladar la seu social a Catalunya Nord per evitar les multes i les sancions que rep constantment de la justícia espanyola. La solució seria crear una nova associació transfronterera ubicada a Catalunya Nord. El domicili fiscal a l’estat francès faria inviable l’actuació de la justícia espanyola. El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, ha explicat que l’objectiu és ‘quedar sota el paraigua del dret comunitari’, arran de la regressió de drets civils i polítics que viu Catalunya. El TSJC ha de resoldre les setmanes vinents una vintena llarga de recursos pel pagament de quotes a l’AMI, que es mouen entre els 75 euros anuals dels municipis petits i els 10.000 de les ciutats més grans. Cervera, que és batlle de Port de la Selva, considera que si la sentència impedeix el pagament de les quotes, això implicarà la ‘il·legalització de facto‘ de l’AMI, perquè n’impedirà el funcionament ordinari.

La nova entitat s’impulsaria des del Principat, però amb la cobertura del centenar de batlles nord-catalans que el 24 de juliol van signar a Prats de Molló un manifest pel respecte a les llibertats i els drets fonamentals del poble català arran de la vulneració de l’estat espanyol. També altres institucions, com el Departament dels Pirineus Orientals, s’ha posicionat a favor dels presos catalans.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb