La polèmica entre l’ambaixador espanyol a França, Fernando Carderera-Soler, i el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, per haver rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, continua. L’ambaixador va dir que considera Torra un ‘president anticonstitucional’. Irritat, el batlle de Perpinyà va respondre que el president de la Generalitat és escollit democràticament i que, a més, com a batlle no ha de donar pas explicacions a les autoritats espanyoles.

Doncs ara, l’ambaixador hi ha insistit assegurant que ell havia ‘criticat l’ús d’un símbol que divideix, que no representa la majoria de catalans i que qüestiona el caràcter democràtic d’Espanya’. L’alcalde Pujol va rebre Torra amb el llaç groc a la solapa que demana la llibertat dels presos independentistes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb