L'Alguer, fotografiat per Paolo Calaresu.

L’Alguer és una de les ciutats que aspiren a convertir-se en capital italiana de la Cultura de l’any vinent. La ciutat, punt d’interès cultural i artístic, sabrà el veredicte el 31 de gener. ‘És un orgull per a tota la ciutat situar-se entre les ciutats que opten a ser capital de la cultura italiana. És un fet que enriqueix l’històric lligam entre llengua i història, i que fa de l’Alguer una realitat única i autèntica’, explica Gabriella Esposito, assessora del municipi de l’Alguer.

La ciutat s’ha presentat al guardó amb un projecte en què es realça el patrimoni turístic i cultural, respectant el territori i els valors de l’Alguer, que són resultat de la seva història, la llengua i l’estructura econòmica i social. Algunes de les ciutats finalistes són Montebelluna, Palerm, Recanati, Settimo i Trento. La guanyadora rebrà un milió d’euros.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]