L’Ajuntament de València publicarà en temps real la tramitació de contractes menors

  • La iniciativa permetrà de consultar no només les adjudicacions sinó també les modificacions o les resolucions de contractes prèviament adjudicats

VilaWeb
Redacció
22.09.2021 - 19:05

L’Ajuntament de València ha engegat aquesta setmana uns processos informàtics d’integració entre la plataforma de tramitació electrònica municipal i l’aplicació de gestió dels contractes menors.

La iniciativa permetrà de consultar en temps real no només les adjudicacions dels contractes menors sinó també les modificacions o les resolucions de contractes menors prèviament adjudicats.

D’aquesta forma, quan en la tramitació d’un contracte menor es produïsca la firma electrònica de l’òrgan de contractació, amb la qual es considera adjudicat el contracte, s’adjudicarà eixe contracte en l’aplicació de gestió de contractes menors.

Des d’eixe moment es podran consultar a la web municipal les dades del contracte adjudicat, una opció que fins ara i des de 2015 ha sigut viable en aplicar les lleis de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern i la de Contractes de Sector Públic, que determinen l’obligació de publicar la relació trimestral dels contractes menors adjudicats.

“Amb aquest avanç tanquem un debat polític recurrent i llarg i mostrem el compromís ferm d’aquest govern municipal per la transparència“, afirma en un comunicat l’edil d’Agenda Digital, Pere Fuset.

Paral·lelament, la web municipal ha incorporat un formulari per a poder buscar els contractes per criteris diferents, amb la possibilitat d’exportar el resultat de la consulta en diversos formats.

El personal tècnic també prepara els sistemes per a incorporar la informació al portal de dades obertes de l’Ajuntament, amb la intenció que siga tractable o integrable en aplicacions externes, tot obrint així una oportunitat a les iniciatives d’empreses privades o emergents perquè puguen millorar el teixit productiu de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any