L’acadèmia israeliana, representada per 450 membres de l’organització Academia for Equality, ha expressat en un comunicat el seu suport i solidaritat amb els síndics de l’1-O. ‘Denunciem fermament la desproporcionalitat de les mesures preses contra els nostres companys de Catalunya’, diu el comunicat.

També destaquen la no-violència de les seves accions i que els síndics van expressar les seves opinions polítiques. Critiquen que vulgui silenciar-se la dissidència, surpimir la llibertat d’expressió, d’associació i de càtedra.

L’ex-síndic Jordi Matas l’ha fet públic a Twitter. Academia Equality afirma que dóna suport a una ‘pau justa’ d’Israel amb Palestina i que es dedica a fomentar l’equitat i la democratització de l’acadèmia i la societat israeliana.

L’acadèmia israeliana s’afegeix a la llarga llista de suports que ja han rebut els síndics d’altres acadèmies. Són l’Associació de Ciència Política del Regne Unit, l’Associació Americana de Ciència Política, l’Associació Canadenca de Ciència Política i la Societat Quebequesa de Ciència Política. En total, més de quinze mil acadèmics de tot del món, als quals cal afegir la carta oberta a The Guardian, signada per més de quatre-cents acadèmics i intel·lectuals, entre els quals Noam Chomsky i Iannis Varufakis.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb