llei de consultes

Tots els grups parlamentaris van suport dimarts al congrés espanyol a la proposta del parlament balear d’eliminar els aforaments dels diputats autonòmics i els membres del govern Balear. Però la dissolució de les corts espanyoles el 5 de març deixarà pendent la tramitació per a la pròxima legislatura. Els diputats Nel Martí, de MÉS per Menorca; Juan Manuel Lafuente, del PP, i Vicenç Thomàs, del PSIB, van defensar davant el ple del Congrés la petició de reforma estatutària que el parlament balear va aprovar per unanimitat el 13 de novembre. Amb tot, la convocatòria d’eleccions el 28 d’abril resta temps a una tramitació que requereix també l’aprovació del Senat.

La modificació de l’Estatut balear suposarà que els 59 diputats i els nou membres del Govern respondran pels seus actes davant els mateixos òrgans judicials que qualsevol ciutadà i no directament davant el Tribunal Superior de Justícia balear, com estableix ara la normativa autonòmica bàsica.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb