La tensió entre Podem i En Marea porta la coalició gallega al límit del trencament

  • El presumpte frau a les primàries d'En Marea ha estat la gota que ha vessat el got després de mesos de tensions internes

VilaWeb
Redacció
08.01.2019 - 21:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El perit informàtic contractat per Podem Galícia per a auditar el procés de votacions de les primàries d’En Marea conclou en el seu informe que ‘no es pot garantir la integritat dels resultats del procés electoral ocorregut en les votacions del 22 i 23 de desembre’. La llista de Luís Villares es va imposar amb gairebé el 60% dels vots a la candidatura del sector crític, en la qual participava Podem.

Aquesta és una de les conclusions que ressalta Lorenzo Martínez, de la consultora Securízame, en la seva auditoria sobre les primàries encarregades per Podem i a la qual ha tingut accés a Europa Press. El perit afirma que la plataforma de votacions ‘mostra greus deficiències’ que permeten a qualsevol usuari del sistema accedir a dades personals de la resta de persones inscrites.

Així mateix, determina que Ledmon Markenting, la companyia contractada per l’adreça de Marea per desenvolupar una nova plataforma després de la seva decisió de prescindir de l’anterior, ‘no té experiència suficient ni qualificació per dur a terme un desenvolupament amb garanties de seguretat adequades que asseguren la inalterabilitat de les votacions del procés electoral, o l’auditoria posterior del mateix’.

‘El desconeixement per part d’aquest assessor sobre qui va poder i que pot tenir accés a la base de dades on s’allotgen els resultats de cada votació, no permet que aquest expert garanteixi que aquests han pogut mantenir la integritat en relació amb el que realment ha votat per cada usuari durant tot el procés electoral’, apunta l’auditoria en les seves conclusions.

Un trencament proper

Diversos mitjans gallecs expliquen que el trencament entre En Marea i Podem és proper. Podem ha posat damunt la taula un projecte alternatiu amb Anova, Esquerra Unida i les marees locals davant l’actual direcció d’En Marea, en mans de Luís Villares. El presumpte frau de les primàries ha estat la gota que ha fet vessar el got després de mesos de tensions internes.

Podem cerca la unitat de la resta de membres de la coalició en una conferència política que determinarà el futur de bona part de l’esquerra gallega. Les peces s’hauran de moure ràpidament per a arribar amb garanties a les eleccions municipals del maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes