La Societat Coral el Micalet denuncia l’assetjament de la dreta anticatalanista

  • Els serveis jurídics del Micalet volen exercir les accions necessàries per a preservar l'honor i la reputació de la formació musical

VilaWeb
Redacció
13.12.2022 - 10:56
Actualització: 13.12.2022 - 11:33

La Societat Coral el Micalet ha decidit de denunciar públicament els atacs, l’assenyalament i assetjament “sistemàtic” al seu projecte cultural, educatiu i social. El Micalet assegura que és protagonista de nombroses notícies i comunicats, “pro- ducte d’una clara desinformació, que es vénen publicant i difonent els darrers anys entorn la llicència d’apertura, de la financiació que percep mitjançant un conveni de col· laboració amb l’Ajuntament de València” i de la celebració de la Cavalcada de les Magues de Gener. Per aquest motiu, demana suport i empara a institucions, associacions i entitats.

Micalet denuncia la campanya de desinformació tracta “de manera insidiosa i malintencionada” de desprestigiar l’entitat baix el fantasma recurrent del catalanisme. Així mateix, la societat remarca que “és paradoxal que la subvenció de 25.000 euros anuals que rep del consistori en l’actualitat, va arribar a ser de 48.000 quan Rita Barberà fou alcaldessa”.

El Micalet apunta que “aquestes notícies són lesives per al desenvolupament de l’activitat educativa, social i cultural de la institució” i afecten greument a la imatge i reputació de la Societat Coral el Micalet i la Companyia Teatre Micalet. “Les informacions publicades, en ocasions malintencionades, han creat incertesa, han fet gala de falta de responsabilitat i no han sigut sensibles amb el fet de que al Micalet acudeixen cada dia xiquetes, xiquets i joves a l’Escola de Música i Arts Escèniques Matilde Salvador i a l’Institut Musical Giner”, indiquen.

Mostren la seva sorpresa i estupefacció perquè “en aquest temps, ningú ha pre- guntat ni contrastat els detalls d’aquestos assumptes amb cap responsable del Micalet ni de l’empresa cultural. Per això, davant aquesta situació “d’assenyalament sistemàtic, infundis i afirmacions sense fonament que causen un gran perjudici a l’entitat, ha estimat convenient informar sobre aquestos fets”.

El Micalet anuncia que remetran un dossier informatiu que han el·laborat a partits polítics de les Corts Valencianes i de l’Ajuntament de València, així com a la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura i Esport, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Confederación Española de Sociedades Musicales (CESM), la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federació de Cors de Clavé, Consell Valencià de Cultura (CVC), Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana, al Defensor del Pueblo, i altres entitats i institucions culturals.

Els serveis jurídics de la Societat Coral el Micalet valoren d’exercir les accions necessàries per a preservar l’honor i la reputació de la formació musical, així com el dret a reclamar una indemnització per danys i perjudicis que afecten l’entitat per informacions que vulneren l’acompliment i futur de la seua activitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes