La novel·la de Martí Domínguez La sega (Proa), que ja va rebre el Premi de la Crítica Catalana i el Premi de la Crítica de Serra d’Or, ha resultat guanyadora en la categoria de narrativa dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians d’enguany. El jurat ha destacat que era una ‘novel·la rodona sobre la postguerra i els masovers del Maestrat’. El premi al millor assaig publicat el 2015 ha estat per a Anna Moner i el seu Gabinet de curiositats (Pruna Llibres), un recull d’articles publicats al diari digital La Veu del País Valencià entre l’octubre del 2013 i el novembre del 2015.

En la categoria infantil, ha estat guardonada l’antologia de poemes de Marc Granell, La vida que creix (Andana); en juvenil, el jurat ha premiat la novel·la de Lliris Picó, Moisés, estigues quiet (Bullent); Rodolf Sirera s’ha endut el premi a la millor obra teatral amb Trio (Bromera) i Antoni Ferrer ha rebut el premi al millor poemari de l’any, per Variacions Goldberg (Denes).

El jurat ha estat format per Marisol González, Francesc Gisbert i Miquel de Renzi en les categories de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Xavier Aliaga, Enric Iborra i Mariola Nos en les d’assaig, narrativa i teatre.

El lliurament dels premis es farà divendres a les 19.30 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]