Els professors de l’Escola d’Arquitectura de La Salle, que forma part de la Universitat Ramon Llull, van rebre ahir un comunicat de la direcció amb la instrucció que les classes ‘es poden fer tan sols en una d’aquestes dues llengües, anglès o castellà’. El motiu del comunicat, tal com consta en el text, és ‘donar resposta a una pregunta recurrent sobre l’idioma oficial de l’escola’. Alguns professors que es queixen per la prohibició d’impartir les classes en català han fet arribar el text a VilaWeb.

La direcció de La Salle ha confirmat que l’havia tramès, però ha indicat que no s’havia expressat prou bé. Vegeu-lo ací:

Captura de pantalla 2017-01-10 a les 13.54.21

La direcció ha explicat que a l’Escola d’Arquitectura, igual com a la d’Animació, es fan dos grups diferents d’alumnes: en l’un les classes són en anglès, i en l’altre són en espanyol. Si un alumne de la classe d’espanyol diu que no entén el català i que vol que la classe es faci en espanyol, el professor té l’obligació de fer-la-hi en aquesta llengua. La direcció recorda, en la línia del comunicat, que l’atenció individualitzada ‘o en grup reduït’ sí que es pot fer en català, o ‘en qualsevol altra llengua, si així s’ha convingut prèviament amb els alumnes’.

Segons dades aproximades que han estat facilitades a VilaWeb, ara per ara la meitat de les classes dels graus en Arquitectura i Edificació són en anglès, i l’altra meitat es reparteixen un 25% en català i un 25% en espanyol. En els cursos de màsters, la presència del català és menor, ‘perquè hi ha més presència d’alumnes estrangers’.

El rectorat de la Universitat Ramon Llull ha dit a VilaWeb que no tenia pas coneixement d’aquest comunicat i de moment no s’hi ha pronunciat.

Actualització: La URL troba ‘lamentable’ l’avís d’una escola de La Salle als professors sobre l’ús del català a classe

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb