La policia espanyola va detenir dimecres a la tarda a Tarragona un home que durant la violència policíaca de l’1 d’octubre va defensar-se amb una puntada de peu a un agent. La policia espanyola l’acusa d’haver agredit amb ‘una forta puntada als testicles’ un agent d’aquest cos policiac que va participar en la repressió del referèndum. Els fets es van produir durant una càrrega quan la policia espanyola volia dispersar els ciutadans per endur-se les urnes.

La policia espanyola diu haver identificat l’home a partir les gravacions realitzades aquell dia. Dijous va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial acusat dels delictes d’atemptat contra un agent de l’autoritat i lesions.

Segons el comunicat de la policia espanyola, l’agent va haver de rebre atenció mèdica per les lesions ocasionades.

L’Institut Tarragona va ser un dels centres on va actuar la policia espanyola durant la jornada de l’1-O a la ciutat. Els agents van endur-se les urnes del centre i, posteriorment, es van registrar càrregues policíaques a la plaça Imperial Tarraco quan retornaven als seus vehicles. L’operatiu va mobilitzar un centenar d’antiavalots i agents de policia judicial.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]