En els últims dies, l’ús de WhatsApp per difondre estafes s’ha incrementat especialment. L’últim cas ha estat alertat per la policia espanyola a través de Twitter i ha advertit els usuaris del popular servei de missatgeria d’una estafa que promet comptes ‘premium’ gratuïts de Netflix durant un any. El missatge en qüestió afirma que ‘Netflix regala un any de subscripció gratuïta’. Ve acompanyat d’un enllaç fals amb el nom ‘Netflix’ i una imatge del portal de sèries.

 

L’estafa s’ha difós ràpidament en l’aplicació gràcies a l’estratègia de demanar que es reenviï  el missatge a deu contactes de l’usuari. Una vegada completat aquest pas, els estafadors demanen introduir el número de telèfon per obtenir els suposats comptes gratuïts en la popular plataforma de vídeo a la carta.

Alerta: No hi feu clic!
Darrere d’aquestes promeses, segons que denuncia la policia espanyola, s’amaga en realitat una perillosa estafa que el seu objectiu és fer-se amb les dades personals i el número de telèfon de l’usuari. Es recomana de no fer clic a l’enllaç que acompanya el missatge, la qual cosa podria provocar que un virus accedís al vostre telèfon mòbil.

Amb aquesta estafa, WhatsApp registra el seu segon episodi en menys d’una setmana, ja que recentment es va difondre un altre ‘fake’ que alertava que només quedaven 530 nous comptes en el servei de missatgeria, així com que aquest passaria a ser de pagament. La Policia novament va fer ús del seu compte de Twitter per advertir de l’estafa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]