La patronal del Gran Penedès es desmarca de Foment del Treball i es posiciona a favor del referèndum

  • La federació empresarial lamenta que l'organització presidida per Gay de Montellà consideri que la llei del referèndum sigui un cop d'estat jurídic

VilaWeb
Redacció
03.08.2017 - 10:19
Actualització: 03.08.2017 - 12:49

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) s’ha desmarcat de les conclusions de la comissió jurídica de Foment del Treball respecte de la llei del referèndum, en què es deia que la declaració d’independència amb majoria simple seria un ‘cop d’estat jurídic contrari el dret intern i internacional’. La patronal penedesenca s’ha reunit de manera extraordinària per reaccionar a aquestes conclusions i ha consensuat unànimement que està a favor d’un referèndum ‘que faci possible el gest més democràtic i irrenunciable de la ciutadania: expressar la seva opinió’.

El president de la FEGP, Martí Sistané, ha enviat una carta al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, exposant-li aquest posicionament i instant-lo a buscar el consens entre totes les patronals a les quals representa l’ens abans d’emetre pronunciaments sobre la consulta vinculant de l’1 d’octubre.

A la carta, Sistané reitera que la FEPG coincideix amb la majoria de la societat catalana: ‘També a l’hora d’assumir com a propi el dret de decidir dels ciutadans, tant o més sobre aquelles qüestions que afecten el futur econòmic i social del país’. Per aquest motiu, defensa l’organització d’un referèndum i que Foment del Treball exerceixi com a organització amb una actitud oberta al canvi, transigent amb les opinions i respectuosa amb la diversitat. Finalment, el president de la patronal del Gran Penedès conclou la carta suggerint a Foment del Treball que tingui en compte les opinions de l’empresariat català.

‘Un exercici d’enorme irresponsabilitat’
La carta de la FEGP arriba pocs dies després del document fet públic per la comissió jurídica de Foment del Treball, en el qual es demanava d’aturar el projecte de llei del referèndum d’autodeterminació. La comissió considerava que la declaració d’independència amb una majoria simple de vots seria un exercici d’enorme irresponsabilitat política i de conseqüències impredictibles.

Per aquest motiu, el document sostenia que el problema polític entre Catalunya i l’estat espanyol calia resoldre’l per la via de la negociació ‘i dins del respecte dels principis de democràcia i legalitat’. En aquest sentit, la patronal instava les parts a participar de les converses amb ofertes i voluntat de renúncies per totes dues parts.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any