migratoris

La patronal andorrana vol buidar de continguts clau l’acord d’associació amb la UE. Concretament, la Confederació Empresarial, l’Empresa Familiar i la Cambra de Comerç han fet arribar a l’executiu un document conjunt en què demanen que es continuïn controlant els fluxos migratoris, que la fiscalitat sigui apartada de la negociació i que hi hagi salvaguardes i mecanismes de sortida en cas que el país no pugui assumir totes les obligacions.

El president de la CEA, Gerard Cadena, diu: ‘Nosaltres voldríem que Andorra continués controlant els fluxos migratoris i que es pogués continuar vinculant la residència amb el treball perquè és la base de la nostra cohesió social.’ Tot i que el govern ha dit que la qüestió fiscal no es negocia en l’acord, la patronal insisteix que Andorra resti al marge d’unes regles conjuntes per als estats comunitaris. Una de les preocupacions de l’empresariat és que el gruix de la normativa a aplicar sobrepassi les capacitats del país.

Les entitats comparteixen amb l’executiu que es faci un referèndum previ a la ratificació de l’acord per part del Consell General i ara esperen que el govern els enviï una valoració del document. Quant als terminis, deixen entreveure que fets com el Brexit poden originar un cert alentiment del procés de negociació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.