María José Segarra, la nova fiscal general de l’estat espanyol, ha descartat avui un canvi en la posició del ministeri públic en la causa contra l’1-O. En declaracions a Santander, Segarra ha defensa la professionalitat de la fiscalia i ha expressat el seu ‘suport’ a tots aquells que treballen en causes relacionades amb l’1-O. ‘Avui dia no hi ha cap canvi en la posició’, ha reiterat.

Preguntada sobre possibles pactes de les defenses dels presos polítics amb la fiscalia per a rebaixar les penes, la fiscal ho ha negat. ‘No s’ha formulat cap escrit d’acusació pel que no es pot parlar llavors de cap rebaixa de res’, ha dit.

En les causes obertes contra l’1-O, en referència al Tribunal Suprem i l’Audiència espanyola, Segarra ha afirmat que ‘no hi ha cap novetat’ i ‘segueixen el seu curs’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb