Des de dissabte fins al 2 de juny Alcoi serà la capital de les arts escèniques del País valencià perquè s’hi fa la Mostra de Teatre. El certamen presenta la feina de més de trenta companyies d’arreu dedicades a tota mena de disciplines: teatre, dansa, circ, musical, espectacles infantils… Però enguany la programació procedent de companyies valencianes és més amplia que mai i s’hi podran veure un total de setze espectacles de formats ben diferents.

Entre les novetats més destacades hi ha la presència de produccions del Teatre del Poble Valencià, la nova marca de la producció pública de l’Institut Valencià de Cultura. Es tracta de Els quatre genets de l’Apocalipsi, versió de Juli Disla a partir de la novel·la de Blasco Ibáñez. També De Sukei a Naima, co-producció amb La Dependent, amb direcció i text de Gemma Miralles que ha rebut el Premi Ciutat de València.

Però al l llarg de la setmana es podran veure un bon reguitzell més de propostes de la mà de companyies valencianes: Factoria Los Sánchez fa un apropament a l’univers musical de Carles Santos amb Tocaticó-Tocatà o Bambalina presenta un personatge acabat de néixer, Kiti-kraft, al qual se li anticipa una llarga vida escènica. Jordi Ballester, per la seva banda, proposa una visió actualitzada del clàssic Odisseu i, amb plena actualitat, El Punto G porta a Alcoi el seu encertat Vives, una recuperació per a les noves generacions de la figura del referent Lluís Vives.

Pel que fa a les propostes per a públic familiar i escolar, destaca la de Teatre de l’Abast, que encantarà els infants amb Lluna, dos i tres!. En l’apartat del circ hi haurà la companyia alacantina Arritmados amb Menás a Truá o La Troupe Malabó amb Oníricus. Pel que fa a l’oferta de dansa es podran veure propostes tan diferents com la de dansa inclusiva de Faula Teatre o l’humor de Rafa Alarcón.

Però a la mostra no només hi van companyies del País Valencià i entre l’oferta destaquen les propostes d’Afónix Produccions, que a Terra de dracs proposa un viatge amb música i tercera dimensió a un món fantàstic. També hi haurà  l’elefant articulat que va inaugurar la Mostra de Titelles de Lleida, la pallassa Pepa Plana o el concert teatralitzat de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. La companyia mallorquina Iguana Teatre presenta Hannah dels tres països, una obra que explica als infants les migracions a través de la història de tres dones de procedències ben diferents.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]