La jutgessa del Jutjat número 1 de Sabadell, que investiga l’anomenat cas Mercuri de presumpta corrupció municipal, conclou en la peça separada número 28 que almenys entre el 2009 i el 2012 va existir ‘un entramat delictiu que es desenvolupava de forma concertada, organitzada i continuada en el temps’ pel qual l’empresa de serveis de neteja i aparcament Smatsa, del grup Vendex, finançava irregularment actes electorals del PSC, principalment a Sabadell, però també al Vallès Occidental, a canvi d’adjudicacions de serveis municipals en diverses localitats de la comarca.

L’empresa també hauria contractat amics dels funcionaris i militants implicats o fins i tot els hauria regalat viatges. En una interlocutòria, la jutgessa cita a declarar com a investigats l’ex-batlle, Manuel Bustos, el seu germà i regidor, Francisco Bustos, un altre alt càrrec, Xavier Izquierdo, així com alts càrrecs d’Smatsa i Vendex.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb