El jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona ha anul·lat l’adhesió de Castelldefels a l’AMI que es va acordar el 23 de juny de 2015 en un ple municipal. La sentència, acceptant el recurs interposat per Societat Civil Catalana, considera que la clàusula genèrica competencial relativa als ajuntaments ‘queda acotada a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal’ i subratlla que les administracions ‘han de servir amb objectivitat els interessos públics’. En el que no s’ha pronunciat la sentència és sobre l’anul·lació de les quotes abonades a l’entitat municipalista perquè el consistori no va arribar a fer cap pagament a l’AMI.

Poc després de fer-se pública la sentència, l’exalcalde de Castelldefels i portaveu del PP, Manu Reyes, ha proposat al PSC i a Cs la celebració d’un ple extraordinari per acatar la sentència i no recórrer la decisió judicial. Reyes destaca que les forces unionistes tenen 14 dels 25 regidors del consistori i confia que tant el PSC com Cs donin suport al PP en aquesta demanda.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]