La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit a TV3 d’utilitzar les expressions ‘govern a l’exili’ o ‘consellers exiliats’ perquè entén que infringeix el principi de neutralitat informativa. Ara bé, avala l’expressió ‘llista del president’, ‘consellers del PDECat’ o ‘consellers del govern de Puigdemont’, perquè considera que no vulneren cap dels principis de la llei electoral. Ara la direcció de la CCMA té vint-i-quatre hores per a recórrer contra la decisió de la Junta Electoral.

L’ens s’ha pronunciat perquè Ciutadans va presenar un recurs. El partit d’Arrimadas va assenyalar que TV3 s’havia de limitar a explicar ‘allò que passa’ i ser ‘neutral’. El portaveu de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha dit: ‘TV3 no pot ser “telePuigdemont” i el germà gran del procés. No hi ha cap govern ni cap president a l’exili’.

En l’escrit, el partit defensava que TV3 havia fet un seguiment informatiu dels fets que no s’ajustava ni a la legalitat ni al principi de neutralitat informativa, ja que atorgava el càrrec de president i consellers a càrrecs destituïts a causa de l’aplicació del 155.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]