Uns agents de la Guàrdia Civil han entrat avui al matí a l’Ajuntament de Girona. Hi han anat per demanar informació sobre l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa), en un dispositiu coordinat per la fiscalia anticorrupció. Hi ha una investigació oberta sobre un suposat cas de desviament de fonts públics d’Agissa.

No és pas la primera vegada que requereixen informació al consistori. Al setembre, en l’operació anomenada ‘Aquarium’, van demanar expedients relacionats amb l’adquisició del fons d’art Santos Torroella i la pròrroga de la concessió del servei d’aigües, que es va fer el 2013. Dins aquesta investigació, agents de paisà de la Guàrdia Civil també han acudit a l’Ajuntament de Sarrià de Ter i es preveu que també ho facin al de Salt. La fiscalia anticorrupció investiga Agissa i més empreses per suposats delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat documental i malversació de diners públics.

Aquesta investigació va començar arran d’una denúncia de la CUP, i el regidor d’aquesta formació Lluc Salellas ha dit que restaven pendents de saber els detalls dels escorcolls.

Just avui tota l’atenció mediàtica es concentrava a l’Audiència de Palma, que ha de notificar a Iñaki Urdangarin –cunyat de Felipe VI–, a Diego Torres i a Jaume Matas que hauran d’entrar a la presó,

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]