Durant el el congrés anual de la FIFA que s’ha fet aquesta setmana a Mèxic, una àmplia majoria dels seus membres han votat en favor de l’ingrés de les federacions de futbol de Gibraltar i de Kossove al màxim organisme futbolístic internacional. Tots dos ja formaven part de la UEFA: Gibraltar des del 2013 i Kossove des de la setmana passada.

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) va ordenar fa pocs dies a la FIFA que acceptés Gibraltar ‘de manera immediata’, mentre que a la reunió anual de la UEFA de la setmana passada Kossove fou admès com a cinquanta-cinquè membre de ple dret.

En la reunió d’ahir divendres, la FIFA va reconèixer així aquestes dues federacions com a associades 210 i 211. Amb l’admissió, les seleccions respectives podran participar en la fase classificatòria per al Mundial del 2018.

Espanya era un dels països que més s’havia oposat, infructuosament, a l’admissió de Gibraltar i Kossove als màxims organismes futbolístics mundials.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb