La Diputació de València ha creat una comissió de treball parar recuperar la memòria dels afusellats al mur de Paterna prop de la CV-365. L’objectiu d’aquest grup de treball és fer valdre la importància històrica del mur d’afusellament i convertir-lo en un monument que serveixi de memorial d’honor de les 2.238 persones que van ser assassinades entre 1936 i 1956 en la fossa comuna més gran del país.

Avui ha tingut lloc la primera reunió del grup de treball, tots els assistents han coincidit en la necessitat de recuperar aquest espai i contribuir a la seva dignificació per la via de la reparació i la justícia.

De moment, aquestes reunions de treball serviran per conèixer l’estat i la catalogació del terreny, així com els detalls tècnics i legals per a realitzar qualsevol mena d’intervenció arquitectònica. Superats aquests tràmits, s’arribaria al període d’exposició d’idees per donar forma a aquest homenatge als afusellats.

A la reunió han participat el diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera; el responsable de l’Agrupación de Familias de Víctimas del Paredón de España, Ismael Fita; el tinent de batlle i regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania de Paterna, Julio Fernández; Alícia Català, en representació de l’empresa Barrio La Pinada, propietària dels terrenys; el coordinador del Grup per la Memòria Històrica de València, Matías Alonso; i els tècnics provincials Belén de Miguel i Paco Sanchis.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.