La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ha presentat tres incidents de nul·litat davant del Tribunal Suprem espanyol en els quals reclama que s’anul·li la sentència contra el procés per vulneració de drets i es dicti una nova resolució de signe absolutori. Es tracta d’un pas previ i d’un ‘requisit indispensable’ per poder presentar recurs d’empara al Tribunal Constitucional espanyol.

Als recursos el lletrat dels tres dirigents independentistes condemnats per sedició, Jordi Pina, argumenta que el tribunal presidit per Manuel Marchena ha vulnerat diversos drets com el ‘dret a un procés amb totes les garanties per la filtració de contingut de la sentència’ o el dreta la tutela judicial efectiva per la manca de motivació de la individualització de les penes. També argumenta que no pot condemnar-se per sedició els dirigents polítics sense que hi hagi hagut sediciosos.

Als recursos Pinta també sosté que el tipus penal de sedició no s’ajusta als fets d’octubre de 2017. Així mateix, demana que la composició del tribunal que resolgui els incidents de nul·litat sigui diferent al que va jutjar els dotze líders independentistes per garantir la imparcialitat de la sala.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb