El responsable de comunicació del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran, acompanyat de la resta de diputats de la CUP, va replicar ahir a la intervenció d’Artur Mas. Segons ell, el procés no queda pas encallat encara que Mas no sigui investit: ‘El procés pot continuar, hi hagi qui hi hagi al capdavant. Pot ser una persona o una altra, perquè el fet important és qui hi ha per darrere, per sota. Qui vulgui anar al capdavant ha de respondre a la pluralitat del procés.’

Tot i resistir-se a respondre clarament si en la investidura d’avui la CUP votaria que no a la candidatura d’Artur Mas, Botran va admetre que la seva posició no variaria pel discurs d’ahir. ‘El nostre vot serà coherent amb el que hem anat dient fins ara, no variarà pas pel discurs.’ Amb aquestes paraules, Botran deixava entreveure un previsible no a la votació d’aquest vespre, en la primera prova d’investidura.

Ahir la CUP no se sentí seduïda pel discurs de Mas. Van veure –digué Botran–que cercava ‘el suport necessari per a ser president’, però del contingut de la intervenció no van treure’n la impressió que anés més enllà que el programa electoral de Junts pel Sí.

Van observar elements positius en el ‘propòsit d’esmena’ sobre les retallades i la política d’austeritat, però ho atribuïren al tomb a l’esquerra que hi ha dins de la coalició, més que no pas a una ‘picada d’ullet’ a la CUP. ‘El propòsit d’esmena que es pot intuir, tot i ser tímid i faltat d’autocrítica, correspon a allò que Junts pel Sí havia dit durant la campanya’, va assenyalar.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.