El diputat de la CUP Carles Riera ha dit que l’esquerra anticapitalista manté per ara l’abstenció dels seus quatre parlamentaris, després de conèixer-se que Jordi Sànchez deixarà l’acta de diputat i renunciarà a ser investit. El dirigent cupaire ha dit que no s’avindran a donar suport a JxCat i ERC mentre no canviïn el seu programa.

Els cupaires insisteixen que no faran del nom una qüestió central perquè volen posar al focus en l’acció de govern. ‘Qualsevol nom serà bo si és per presidir un govern republicà, no serà bo si és per presidir un govern autonòmic’, ha assegurat Riera en una conferència de premsa al Parlament. Riera, que ha assegurat que tornen a negociar amb JxCAT, mantenen la porta oberta al diàleg malgrat que, insisteixen, l’acord ara per ara estigui lluny. Riera també ha assegurat que hi ha temps perquè els cupaires obrin un debat a les bases. Això sí, ‘si el motiu s’ho val’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]