La CUP insisteix que es retiri l’estàtua de Colom per “coherència” amb la d’Antonio López

  • La regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira ha insistit aquest dimecres a retirar l'estàtua de Cristòfor Colom, també per "coherència discursiva i ideològica" després de l'anunci del Govern d'Ada Colau de traslladar l'estàtua d'Antonio López de la seva plaça al museu Frederic Marès.

VilaWeb
Redacció
03.05.2017 - 15:26

BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

La regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira ha insistit aquest dimecres a retirar l’estàtua de Cristòfor Colom, també per “coherència discursiva i ideològica” després de l’anunci del Govern d’Ada Colau de traslladar l’estàtua d’Antonio López de la seva plaça al museu Frederic Marès.

Ha defensat en declaracions als mitjans retirar l’estàtua de Colom perquè “també va ser una figura colonialista i esclavista que va portar a desenvolupar tota la barbàrie a Sud-amèrica”, cosa que la CUP ja va proposar al setembre però que va ser rebutjat pel Ple, amb l’abstenció d’ERC i BComú i la negativa de la resta de grups.

Rovira ha confiat que la retirada de l’estàtua de López “sigui el principi de la retirada de molts altres monuments feixistes i classistes de la ciutat”, i ha celebrat que el Govern municipal hagi pres aquesta decisió, que la CUP i col·lectius de migrants ja havien demanat.

MASCLISME I TRANSFÒBIA

La regidora de la CUP ha criticat que la regidora de l’Eixample, la socialista Montserrat Ballarín, “va equiparar” aquest dimarts al Ple del districte les agressions masclistes i la transfòbica ocorreguda en la Sagrada Família la passada setmana amb els disturbis de manifestacions de l’1 de Maig, cosa que Rovira ha titllat d’inacceptable.

Ballarín ho ha negat en diverses anotacions a Twitter recollits per Europa Press, en els quals ha expressat la seva profunda condemna a la transfòbia i el seu compromís amb el col·lectiu LGTBI: “La violència contra persones no és mai comparable amb la violència cap a coses. És obvi. Però jo no puc justificar cap de les dues”, ha assenyalat.

Rovira també ha criticat les condicions laborals d’hostesses d’una empresa durant el Barcelona Open Banc Sabadell Trofeu Conde de Godó, i ha exigit a l’Ajuntament que exerceixi un control en esdeveniments als quals destina fons i que apliqui sancions davant el que veu com a violència masclista i una “cosificació” de les hostesses, que van haver de vestir faldilles i samarretes curtes i no van poder abrigar-se malgrat el fred.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any