‘Exigim que el govern destitueixi immediatament al conseller Miquel Buch i es responsabilitzi de les actuacions policials desproporcionades dels últims mesos’. Així de clar ha estat el portaveu de la CUP, Carles Riera, en una conferència de premsa per a valorar les càrregues dels mossos ahir a Girona i Terrassa. En aquesta última,  hi va haver uns quants ferits, entre els quals la diputada de la CUP Maria Sirvent, que, segons que va informar la CUP, va rebre un impacte de bala d’escuma a la mà mentre assistia una manifestant que hi havia a terra amb un impacte al cap.

Riera ha dit que ‘fa mesos’ que diem que no hi ha un control efectiu sobre els mossos, ‘que les actuacions són desproporcionades i que es vulneren constantment els protocols d’actuació’.

Sobre l’ultimàtum de Quim Torra, Riera creu que ‘això no va de millorar la coordinació, sinó de prendre decisions pel bé de la ciutadania’. Segons Riera, la gent ja s’ha autodeterminat i ‘ha decidit que no vol que el feixisme campi impunement pels nostres carrers’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb