La Conferència de les Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) ha expressat preocupació pel debat sobre la independència de Catalunya. El president de l’ens, Raffaele Cattaneo, ha defensat la llibertat de les institucions democràtiques com el Parlament de Catalunya de poder ‘discutir i adoptar’ posicions polítiques sobre aspectes que afecten el país. Així mateix, ha manifestat la seva solidaritat amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, arran de la seva declaració divendres passat al TSJC per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

‘En absolut respecte a l’autonomia de la política internacional espanyola i del sistema judicial, és necessari preservar la llibertat de les institucions democràticament triades pels ciutadans de poder discutir i adoptar posicions polítiques sobre temes que incideixen en la vida dels seus propis territoris’, ha dit Cattaneo en la seva intervenció a la conferència. ‘Expresso la plena solidaritat amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, membre de la CALRE, arran de la seva convocatòria al tribunal espanyol’, ha afegit.

Cattaneo, en el discurs, ha assegurat que gràcies al diàleg constant entre les institucions no faltarà mai el principi de la lliure i democràtica autonomia política i institucional de les assemblees legislatives, ‘com a baluard de la representativitat territorial i popular’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb