La Comissió Ciutat-Port demana a l’Audiència espanyola la suspensió de l’ampliació del port de València

  • Si s'acceptés, l'Autoritat Portuària no podria aprovar el projecte fins que no hi hagi la sentència definitiva

VilaWeb
Redacció
12.05.2022 - 18:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma ciutadana Comissió Ciutat-Port ha formalitzat davant l’Audiència espanyola un recurs contenciós administratiu ontra el Ministeri per a la Transició Ecològica espanyol per la resolució que permet a l’autoritat portuària de decidir si cal una nova avaluació ambiental per a l’ampliació que promou.

L’Audiència espanyol va admetre a tràmit el desembre un recurs contra la resolució ministerial que, a petició de l’entitat pública Ports d’Estat, pretenia de modificar amb gairebé quinze anys de retard la Declaració d’Impacte Ambiental atorgada per a l’ampliació del Port de València el 2007, per atribuir a la mateixa Autoritat Portuària promotora de les obres la potestat de decidir si és necessària una nova Avaluació Ambiental per a les obres d’ampliació.

La Comissió Ciutat-Port ha raonat en el seu escrit de demanda que és nul·la per haver-se dictat prescindint del procediment previst a la legislació en matèria de revisió d’actes administratius. Fonts de la plataforma ciutadana recorden que les obres que pretén dur a terme l’APV vulneren les autoritzades a la DIA del 2007. No només pel volum de materials de rebliment que es projecta emprar que supera en gairebé quatre milions de metres cúbics els contemplats a la solució autoritzada el 2007, sinó també per la demolició d’un contradic i moll de creuers, així com per la demolició del far històric construït a les primeres dècades de passat segle i inventariat com d’especial interès patrimonial.

Si s’acceptés la sol·licitud de suspensió judicial reclamada per la plataforma ciutadana, l’Autoritat Portuària no podria aprovar el projecte i adjudicar l’execució de l’obra d’ampliació del Port fins que no hi hagi la sentència definitiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes