Avui ha estat el dia més fresc de tota aquesta setmana de Sant Joan. De manera que la temperatura i la sensació de xafogor aniran pujant de dia en dia ben bé fins a final de setmana. L’arribada de l’estiu astronòmic coincidirà amb la tornada de temperatures extremes, que poden vorejar els 40 graus a les comarques de l’interior, tant del Principat com del País Valencià, i superar els 30 graus de màxima pràcticament a totes les comarques de la costa, on hi haurà una forta xafogor i temperatures molt altes també de nit, que superaran amb escreix els 20 graus o 22 de mínima.

Ho indica la predicció meteorològica del Meteocat, l’Oratgenet i l’Aemet al País Valencià i l’Aemet a les Illes.

Demà la temperatura mínima serà semblant a la d’avui, tot i que ja començarà a pujar lleugerament, sobretot en alguns punts del litoral. La temperatura màxima serà lleugerament més alta en general, si bé al nord-est pujarà localment de manera moderada. Voltarà entre 28 i 33 graus al litoral, entre 30 i 35 graus en zones de muntanya, als Ports i al Pirineu i Pre-Pirineu, i fins a 37 graus en algunes comarques. L’ambient serà molt càlid al mig del dia.

Tant demà com demà passat hi port haver alguna tronada a la vesprada en zones de muntanya, localment forta. Però l’ambient cada vegada més calorós s’anirà imposant en general. La temperatura, dimecres, ja serà sensiblement més alta, i hi ha activat un avís per onada de calor en algunes comarques de Ponent.

Vegeu, per exemple, aquest quadre de l’augment de la temperatura màxima al Principat que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya per a deu dies:

Aquesta situació de calor ha fet pujar el risc d’incendi, que en una bona part del País Valencià és alt, segons aquesta alerta del Centre de Coordinació d’Emegergències de la Generalitat Valenciana.

Podeu seguir minut a minut la informació meteorològica a la xarxa en aquest recull de comptes de Twitter de diversos meteoròlegs del país.


[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]