Tribunal de Comptes referèndum

La Caixa de Solidaritat ha recaptat 1,6 milions per pagar la fiança del tribunal de comptes espanyol per l’1-O, que és de 4,1 milions. El termini per lliurar la fiança s’esgotava aquest migdia. L’entitat, presidida per Núria de Gispert i Ernest Benach, reclama que es restin els dos milions que ja han pagat com a fiança al Tribunal Suprem espanyol ja que es tracta del mateix cas i no entenen que s’hagin de dipositar dues fiances en diferents instàncies. En cas que se’ls acceptés la petició, encara faltarien uns 500.000 euros. La Caixa de la Solidaritat ha reclamat al tribunal que els doni més marge per fer el pagament, però encara no han obtingut resposta.

Dijous passat la Caixa de Solidaritat va fer una crida per recaptar més donacions ja que comptava amb 800.000 euros. Tres dies després, aquesta xifra ha pujat fins a 1,6 milions. Des de l’entitat ja van advertir que no dipositar la fiança completa pot comportar l’embargament de béns, immobles, comptes i sou dels trenta-dos encausats.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb