El vice-president primer del parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha denunciat que el fet que Ciutadans pagués com a assessor un membre de la Junta Electoral espanyola (JEC) que va participar en debats sobre el procés és delictiu i afecta tot el sistema de l’administració electoral espanyola.

En una conferència de premsa, Costa ha argumentat que JxCat ja va denunciar la recusació d’Andrés Betancor en el procediment obert per les eleccions europees, però que la JEC ho va desestimar. Per això, ha responsabilitat la JEC d’haver perjudicat els interessos electorals de JxCat.

Pel que fa a la condemna per desobediència del president de la Generalitat, Quim Torra, han dit que el procediment està sota sospita perquè va ser iniciat per Cs. De fet, Torra ja ha anunciat que presentarà una querella contra Betancor per suborn, prevaricació i/o delicte electoral.

Boye engega l’ofensiva legal contra el vocal de la JEC que cobrava de Ciutadans

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb