La jutgessa que investiga els preparatius del Primer d’Octubre ha processat per malversació el delegat del govern a Suïssa, Manuel Manonelles, per impulsar una campanya sobre Catalunya que va vincular suposadament al procés.

En una interluctoria, a la qual ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona inclou d’aquesta manera Manonelles a la trentena de processats, entre els quals es troben una part important dels ex-alts càrrecs de la Generalitat durant el referèndum.

En el cas de Manonelles, la jutgessa el processa per delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i desobediència, els mateixos que també atribueix a l’ex-director general de Difusió de la Generalitat, Ignasi Genovés, que ja havia estat investigat en la causa.

Segons la jutge, Manonelles va acordar el 25 de juliol del 2017 començar un expedient de contractació per valor de 172.400 euros, per donar a conèixer Catalunya a l’exterior, així com la voluntat democràtica del poble a decidir el seu futur. La jutgessa considera que serien serveis d’observació internacional del referèndum.

Manonelles va comparèixer davant la jutge el passat 24 de juliol i es va acollir al seu dret a no declarar, de la mateixa manera que va fer la directora de serveis Exteriors, Marta Garsaball, també processada, i l’ex-secretari general d’Exteriors Aleix Villatoro, igualment processat. En la seva interluctoria, la jutge també processa Genovés i la directora de Serveis, Teresa Prohias.

La jutgessa ha citat Manonelles, Villatoro, Genovés, Prohías i Garsaball per dimarts que ve, 3 de desembre, a la preceptiva declaració indagatòria per comunicar-los el seu processament.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.