El jutge Santiago Vidal ha desestimat avui la demanda dels muntadors (‘riggers’) contra Fira Barcelona on acusaven l’ens de vulnerar el dret a vaga dels treballadors durant una vaga abans de la celebració del Sónar, segons ha informat el Sindicat de Riggers a través de Twitter.

‘La sentència és inversemblant’, asseguren els treballadors, que van convocar vaga poc abans del començament del festival Sónar per exigir que se’ls tingués en compte en el procés de licitació per al muntatge aeri a Fira de Barcelona. Els ‘riggers’ acusaven la Fira de vulnerar el dret a vaga al contractar altres empreses per fer el servei de muntatge del festival. Segons el jutge, però, el dret a vaga no es va vulnerar.

La sentència es pot recórrer, i el Sindicat de Riggers ja ha advertit que ho farà, perquè considera que és incoherent i relata coses que no van passar. Fonts dels ‘riggers’ han afirmat sentir-se bocabadats i han desmentit ser ‘uns tercers’ tal com, asseguren, s’indica a la sentència.

Al contrari, expliquen que quan es munta un esdeveniment d’aquest tipus són els responsables de tot, entre d’altres coses de la seguretat al capdamunt dels muntatges aeris, i acusen el jutge de no haver ‘entès res’. També asseguren que són els muntadors oficials de tots els esdeveniments que s’organitzen a Fira Barcelona ‘siguin de tercers o de la mateixa fira’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.