La justícia escocesa ha dictaminat que la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de tancar el parlament en el període previ a la data límit del Brexit és il·legal, segons The Guardian. Els tres jutges del tribunal d’apel·lació, presidits per Lord Carloway, el jutge més important d’Escòcia, han revocat la decisió anterior del tribunal escocès que va dictaminar que no tenien poders per a interferir en la decisió política de Johnson.

Segons la demanda presentada per setanta-cinc diputats, la suspensió durant cinc setmanes viola la constitució, perquè té la voluntat d’impedir el debat parlamentari i la decisió sobre el Brexit.

És previst que el govern britànic presentarà un recurs d’apel·lació contra aquesta decisió de la justícia escocesa, que també contradiu el dictamen de la setmana passada per part de la Cort Suprema anglesa, que va donar la raó a Johnson.

El Tribunal Suprem ha programat una audiència d’emergència el 17 de setembre per les resolucions de la justícia anglesa i escocesa i per un tercer recurs presentat a Belfast.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb