El Tribunal Superior de Londres ha rebutjat aquest divendres el recurs presentat contra la suspensió parlamentària demanada pel primer ministre britànic, Boris Johnson.
El tribunal s’ha pronunciat després que l’activista i empresària Gina Miller presentés un recurs per impedir que les sessions parlamentàries se suspenguin entre mitjan setembre i mitjan octubre, fet que faria que es reprenguessin només dues setmanes abans del 31 d’octubre, la data marcada per al Brexit.
La decisió del tribunal sobre la demanda de Miller, que va rebre el suport, entre d’altres, de l’exprimer ministre John Mayor, no és definitiva i pot ser recorreguda davant el Tribunal Suprem. La màxima instància judicial del Regne Unit podria analitzar el cas el 17 de setembre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb