L’acte, organitzat per la Direcció general per a la Immigració, amb la col·laboració de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, s’adreça tant a tècnics de l’administració pública, com a entitats i persones de l’àmbit de la cultura. L’objectiu de la jornada és enfortir la vinculació i la interrelació de persones d’origen immigrant amb associacions de cultura popular.

Després de a benvinguda a càrrec d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, i dels parlaments de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, i Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, es farà la presentació de l’estudi Diversitat i integració en l’associacionisme cultural, a càrrec del sociòleg Enric Saurí i la doctora en sociologia i professora de la UAB, Marta Rovira. L’estudi va ser el projecte escollit per la 1a Beca d’Estudis sobre l’associacionisme cultural català atorgada per l’ENS i que recentment s’ha editat com a llibre dins de la capçalera Canemàs, revista de pensament associatiu. Cal destacar que el treball de Saurí i Rovira ha posat sobre la taula la integració dels nouvinguts a les associacions.

En acabar la presentació del llibre, hi haurà una taula rodona on es debatran i compartiran les experiències d’Amadou Bocar Sam, president de la Coordinadora de d’Associacions Senegaleses de Catalunya; Joan Riera Claret, de la colla castellera Sagals d’Osona i Secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Sara Cochs, tècnica del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Vila-seca; Núria Santaulària, Assessora de Llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC) a Cerdanyola del Vallès; i, per últim Salvador Sunyer, director del Temporada Alta. La taula rodona estarà moderada per Roger Soler i Martí, doctor en ciència política.

Més notícies a Tornaveu, fent clic aquí

La cloenda anirà a càrrec de Xavier Bosch, director general per a la Immigració, del Departament de Benestar Social i Família.

L’acte és gratuït i d’entrada lliure, però cal confirmar assistència, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb