L’acte, organitzat per la Direcció general per a la Immigració, amb la col·laboració de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, s’adreça tant a tècnics de l’administració pública, com a entitats i persones de l’àmbit de la cultura. L’objectiu de la jornada és enfortir la vinculació i la interrelació de persones d’origen immigrant amb associacions de cultura popular.

Després de a benvinguda a càrrec d’Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, i dels parlaments de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, i Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, es farà la presentació de l’estudi Diversitat i integració en l’associacionisme cultural, a càrrec del sociòleg Enric Saurí i la doctora en sociologia i professora de la UAB, Marta Rovira. L’estudi va ser el projecte escollit per la 1a Beca d’Estudis sobre l’associacionisme cultural català atorgada per l’ENS i que recentment s’ha editat com a llibre dins de la capçalera Canemàs, revista de pensament associatiu. Cal destacar que el treball de Saurí i Rovira ha posat sobre la taula la integració dels nouvinguts a les associacions.

En acabar la presentació del llibre, hi haurà una taula rodona on es debatran i compartiran les experiències d’Amadou Bocar Sam, president de la Coordinadora de d’Associacions Senegaleses de Catalunya; Joan Riera Claret, de la colla castellera Sagals d’Osona i Secretari de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Sara Cochs, tècnica del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Vila-seca; Núria Santaulària, Assessora de Llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC) a Cerdanyola del Vallès; i, per últim Salvador Sunyer, director del Temporada Alta. La taula rodona estarà moderada per Roger Soler i Martí, doctor en ciència política.

Més notícies a Tornaveu, fent clic aquí

La cloenda anirà a càrrec de Xavier Bosch, director general per a la Immigració, del Departament de Benestar Social i Família.

L’acte és gratuït i d’entrada lliure, però cal confirmar assistència, fent clic aquí.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb