iu trenca euia

L’Assemblea d’IU (Izquierda Unida) ha aprovat ‘suspendre temporalment’ el protocol que manté amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), el seu soci a Catalunya, ‘a causa de l’incompliment reiterat’ per part d’aquesta organització.

L’informe aprovat en l’Assemblea d’IU, que s’ha fet a Madrid, retreu que ‘membres de la direcció actual d’EUiA han posat en marxa un projecte polític denominat “Sobiranistes” que ha concorregut en coalició amb ERC, entrant en conflicte amb l’aposta estratègica d’IU a Catalunya i a l’estat espanyol’.esque

‘El llavors Coordinador d’EUiA i altres membres de la direcció d’EUiA han format part de candidatures d’ERC que han competit electoralment amb les coalicions a què ha donat suport IU i han continuat formant part de la direcció d’EUiA sense que s’hagin pres mesures’, explica el document, referint-se a Joan Josep Nuet.

Afegeix que ‘de fet, el llavors coordinador d’EUiA va recollir la seva acta parlamentària i va participar en el primer ple del congrés sent en aquell moment encara coordinador d’EUiA’. Així mateix, IU anuncia que posarà ‘en marxa totes les mesures necessàries per a garantir la representació d’Esquerra Unida a Catalunya i la cobertura de les i els militants d’EUiA que defensen la política d’aliances i el programa d’IU’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb