iu trenca euia

L’Assemblea d’IU (Izquierda Unida) ha aprovat ‘suspendre temporalment’ el protocol que manté amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), el seu soci a Catalunya, ‘a causa de l’incompliment reiterat’ per part d’aquesta organització.

L’informe aprovat en l’Assemblea d’IU, que s’ha fet a Madrid, retreu que ‘membres de la direcció actual d’EUiA han posat en marxa un projecte polític denominat “Sobiranistes” que ha concorregut en coalició amb ERC, entrant en conflicte amb l’aposta estratègica d’IU a Catalunya i a l’estat espanyol’.esque

‘El llavors Coordinador d’EUiA i altres membres de la direcció d’EUiA han format part de candidatures d’ERC que han competit electoralment amb les coalicions a què ha donat suport IU i han continuat formant part de la direcció d’EUiA sense que s’hagin pres mesures’, explica el document, referint-se a Joan Josep Nuet.

Afegeix que ‘de fet, el llavors coordinador d’EUiA va recollir la seva acta parlamentària i va participar en el primer ple del congrés sent en aquell moment encara coordinador d’EUiA’. Així mateix, IU anuncia que posarà ‘en marxa totes les mesures necessàries per a garantir la representació d’Esquerra Unida a Catalunya i la cobertura de les i els militants d’EUiA que defensen la política d’aliances i el programa d’IU’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.