“Estem indignades”: les infermeres denuncien que han estat invisibilitzades durant les protestes

  • "L’esforç que fem dia a dia per a mantenir el sistema de salut funcionant s'amaga a la població i es busquen millores que només afecten una part del sistema", exclamen

VilaWeb
Infermeres en la protesta que el col·lectiu sanitari va fer la setmana passada
Pol Baraza Curtichs
31.01.2023 - 14:42
Actualització: 31.01.2023 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malestar del sindicat d’Infermeres de Catalunya per la cobertura mediàtica de les protestes de la setmana passada. El col·lectiu denuncia que, malgrat les dificultats de manifestar-se arran dels serveis mínims, els mitjans de comunicació van centrar l’atenció en el col·lectiu mèdic, educatiu i de taxis, deixant de banda la resta de professionals sanitaris. “Estem indignades. L’esforç que fem dia a dia per a mantenir el sistema de salut funcionant s’amaga a la població i es busquen millores que només afecten una part del sistema”, exclamen.

“Ja fa temps que reivindiquem les millores transversals per a tots els professionals de la salut i en particular per a les infermeres, però, tot i això, la imatge se centra en les millores del sistema de salut en un sol col·lectiu”, explica el sindicat.

El sindicat diu que els mitjans públics no van oferir una informació certa i que van menysprear la presència dels professionals no mèdics als carrers. “És enganyar la població negociant unes millores per un sol col·lectiu que únicament serà un pedaç per a la sanitat pública, posant encara més el focus als interessos del govern”, expliquen.

Per tot plegat, reivindiquen que el sistema de salut català funciona gràcies als esforços de tothom que hi forma part. I afegeixen: “La nostra sanitat està cada cop més afeblida i les condicions en les quals hem de treballar en són una bona mostra. No podem tenir una sanitat de qualitat i que doni resposta a la població, amb unes treballadores oblidades, esgotades, desbordades i cada cop més cremades”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes