La infermera que va ser el primer cas de Covid-19 a Igualada afirma que ella no va assistir al dinar que va ocasionar el brot

Ha enviat un comunicat negant que assistís al dinar que va començar el brot de covid-19 a la capital de l'Anoia

VilaWeb
Redacció
20.03.2020 - 20:34
Actualització: 20.03.2020 - 21:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí la consellera de Sanitat. Alba Vergés, i el secretaria de Salut Pública, Josep Guix, han explicat en una roda de premsa l’origen del  brot de Covid-19 a Igualada. Segons que ha explicat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, el brot es va estendre el 28 de febrer en un dinar amb vuitanta assistents, on van participar membres d’una família en concret, i on hi havia molts professionals de l’Hospital d’Igualada. ‘Després es desenvolupa per dues vies. Una dins el centre i una altra d’exterior’, ha afegit.

Poques hores després la primera persona afectada per Covid-19, i la seva família, han emès un comunicat que han enviat al diari La Veu de l’Anoia negant que ella participés en aquest dinar ni que tingués cap diagnosi fet aleshores sobre el Covid-19. El diari la Veu de l’Anoia, per la seva banda, ha publicat que no és cert que el dinar fos de 80 persones, sinó de 53.

Aquest són alguns dels extractes del comunicat: ‘Tenint coneixença que s’han donat diverses informacions que indiquen que l’origen del brot de coronavirus a Igualada està relacionat amb la meva persona, em veig amb l’obligació de demanar una rectificació de la informació incorrecta difosa per part de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya als mitjans de comunicació (…)

‘Avui, 20 de març, en una roda de premsa el Secretari de Salut Pública, Joan Guix, de la Generalitat de Catalunya, ha afirmat que el brot d’Igualada havia tingut origen en un dinar el passat 28 de febrer on es van contagiar diversos professionals sanitaris. S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa doncs no vaig assistir al mateix (…)

‘Pel que fa a la meva actuació com a professional sanitària, en el primer moment que vaig tenir símptomes de malaltia vaig anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir COVID-19 ni se’m va fer cap prova en aquell moment ni se’m va diagnosticar de COVID-19. Em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que no vaig tenir l’alta mèdica’.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes