El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que la carta de l’ex-president del govern espanyol, Felipe González, a El País és ‘el consell d’un bon amic’. ‘Ens coneix i ens estima, i ens alerta dels riscos de determinades operacions polítiques; de no perdre lligams i dels riscs de situar-se fora de l’estat de dret i la legalitat, faríem bé de llegir-lo i fer-li cas, sap de què parla’, ha apuntat. ‘Jo segur que l’hauria escrit de manera diferent, cadascú té una escriptura molt personal, però amb això que diu estic totalment d’acord: la independència és un projecte perjudicial per a Catalunya i un risc que no ens podem permetre’, ha explicat a la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès.

Considera que González ‘sap de què parla’, té ‘experiència política’ i ‘coneix Catalunya i l’estima’. Per això ‘alerta dels riscos de determinades operacions polítiques, de no dividir els catalans i separar-los de la resta de l’estat espanyol i d’Europa, de no perdre lligams amb l’Amèrica Llatina i dels riscos de situar-se fora de l’estat de dret i la legalitat. És el consell d’un bon amic i faríem bé de llegir-lo i fer-li cas’, ha recomanat Iceta.

D’una altra banda, Iceta s’ha preguntat si el ‘silenci’ del president de CDC, Artur Mas, al voltant de l’escorcoll a la seu del partit a la fundació s’explicava perquè ‘reservava les explicacions’ per al parlament, a la compareixença de la diputació permanent. ‘Per parlar de més coses’, com ara les propostes de programa, ‘caldria tancar la qüestió com més aviat millor, […] i no mantenir una ombra, un núvol que ho cobreix tot’. En conseqüència, ha tornat a insistir que ‘Mas més bé que ningú’ podia explicar-se i anunciar que s’haurien assumit responsabilitats si es confirmava judicialment el suposat cobrament de comissions. ‘Calen declaracions emfàtiques i compromeses’, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.