I Fòrum Internacional de teatre amateur de llengües grecollatines

VilaWeb
Redacció
21.10.2022 - 06:00
Es farà a Pineda de Mar del 21 al 23 d’octubre i acollirà tallers, obres de teatre i un fòrum de debat

Dur a terme accions concretes per situar el teatre amateur en el context actual, catalogar la realitat del teatre amateur per prendre les mesures oportunes per dinamitzar-lo i obrir-se a altres realitats de participació arreu d’ Europa i del món. Aquests són els pilars bàsics que han mogut els impulsors del I Fòrum Internacional de teatre amateur de llengües grecollatines.

“Hem de redefinir els nostres objectius, fites i tasques, i ocupar el lloc que ens correspon en el món del teatre, facilitant la seva supervivència i creixement. No hi ha cap moviment de cultura popular al nostre país que aglutini tanta gent (de totes les edats, orígens i classes socials) com el nostre, ni que tingui l’abast territorial que tenim (a qualsevol poble o lloc del nostre territori hi ha un teatre, petit o gran, que s’utilitza ocasionalment”, relata la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, que organitza amb el Consell Internacional de les Federacions de Teatre amb seu a París l’esdeveniment a Pineda de Mar del 21 al 23 d’octubre.

La programació és molt extensa, i destaca per exemple l’estrena de l’espectacle proposat per la Federació i el CCR de Pineda Codi Roig. També es faran tallers de formació per a joves i debats -per exemple, sobre per què els clàssics de teatre encara es representen avui dia o sobre la professionalitat dels grups amateurs-, i es podrà veure l’espectacle en francès amb el títol L’Avide Homme, i Cuando no ves la luz, que posarà en escena la Federación de Grupos de Teatro Aficionado de Madrid.

Objectius del I Fòrum internacional

L’organització ha explicat que entre els objectius del Fòrum hi ha estimular el nombre més gran possible de grups de teatre aficionat, tant federats com no federats, a visibilitzar el treball que fan, des de la seva pròpia diversitat, en els sectors cultural, educatiu, social, etc., integrant l’ús de les xarxes socials i promovent la seva presència en tots els mitjans de comunicació. També promoure la innovació en l’ús de materials escènics i promoure polítiques d’igualtat de gènere.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any