Pablo Hasél, Valtònyc i Elgio han fet una crida a la solidaritat ciutadana i a la ‘lluita’ al carrer per denunciar les condemnes a presó per les lletres de les seves cançons o comentaris ‘ofensius’ a les xarxes socials. ‘A l’estat no li pot sortir gratis la nostra presó’, han avisat els rapers en una taula rodona organitzada aquest dissabte al casal Can Capablanca de Sabadell.

‘La nostra llibertat, així com la vostra, depèn de si els surt més car tenir-nos a la presó que al carrer. Cal generar una resposta solidària’, ha insistit Hasél, recentment condemnat per l’Audiència espanyola a dos anys i un dia de presó per ‘enaltiment del terrorisme i injúries a la corona’ i a una multa de 24.300 euros.

‘Ens ataquen a nosaltres perquè som dèbils i és una forma d’aplicar l’autocensura a altres artistes’, ha afirmat Valtònyc, sentenciat a tres anys i mig de presó també pels delictes ‘d’enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la corona’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]