El secretari general del Front Polisàrio i president de la República Àrab Sahariana Democràtica, Mohamed Abdelaziz, s’ha mort aquesta tarda en un hospital algerià, després d’una llarga lluita contra el càncer. Tenia 68 anys.

El Front Polisàrio ha anunciat quaranta dies de dol i ha dit que el successor d’Abadelaziz, que ocupava el càrrec des del 1976, serà escollit en un congrés extraordinari quan s’acabi el període de dol.

Abdelaziz va prendre el càrrec de secretari general del Front Polisàrio en un congrés extraordinari que es va fer l’agost del 1976. Va substituir El Luali Mustafa Sayed, que n’havia estat un dels fundadors, el 1973, i que havia mort en combat. L’octubre del mateix any va ser escollit president de la RASD i renovat en aquest càrrec fins ara.

La RASD, que forma part de la Unió Africana, ha estat reconeguda per 85 estats. L’estat espanyol no l’ha reconegut mai, malgrat que havia estat una colònia seva.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb