Grífols es torna a enfonsar a la borsa i perd més de l’11%

  • D'ençà del mes de gener, Grífols ha reduït el valor a la borsa de més de 3.000 milions d'euros

VilaWeb
EFE
04.03.2024 - 10:16
Actualització: 04.03.2024 - 13:10

Les accions de Grifols, que registren una forta volatilitat les darreres sessions, s’enfonsen una altra vegada avui a la borsa espanyola, amb un 11 %, mentre que un dels seus principals inversors, Capital Group, ha reduït la participació en la companyia, i els inversors baixistes eleven les posicions.

Amb aquesta nova caiguda de l’acció, la capitalització de Grifols s’ha reduït en uns 3.759 milions d’euros (un 43 %), des del 9 gener passat, quan la firma d’inversió Gotham va denunciar en un informe que la companyia manipulava els comptes.

A les 12.30 d’avui, els títols de classe A de Grifols, que cotitzen al principal selectiu espanyol, l’IBEX 35, es desplomen l’11,23 %, fins a 7,96 euros per acció. En l’any, aquests títols acumulen una forta caiguda de més del 48 %. Per la seva banda, les accions de classe B de Grifols, que cotitzen al mercat continu, es deixen el 9,02 %, fins als 5,95 euros.

Els analistes de Bankinter adverteixen que en aquests moments, Grifols és un títol: “Controlat pels especuladors, no apte per a inversors tradicionals. Bona prova és que els inversors baixistes continuen fent operacions destacades”.

I és que els títols de Grifols tornen a sofrir a la borsa, en una jornada en què s’ha conegut l’augment de les posicions baixistes de Qube Research &Technologies, que el dia 29 de febrer passat va comunicar al mercat que les seves posicions curtes havien passat de l’1,32 % del capital (el 23 de febrer), a l’1,62 %.

Els mateixos experts de Bankinter assenyalen que aquesta firma, amb seu a Londres, va comunicar per primera vegada una posició baixista sobre Grifols el 29 de gener passat, atreta per les acusacions de frau comptable llançades per Gotham.

En aquell moment controlava en curt el 0,5 % del capital de Grifols, percentatge que ha anat ampliant fins a l’esmentat 1,62 % actual de manera progressiva. Així mateix, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) apareix un registre de Millennium International Management, amb una posició baixista del 0,5 % del capital de Grifols.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any