GPT-4: la sorprenent intel·ligència artificial que és capaç de generar contingut a partir d’imatges

  • L'ha desenvolupada OpenAI, el creador del ChatGPT, i diu que en aquesta nova versió ofereix respostes més útils i segures

VilaWeb
Imatge d'arxiu del ChatGPT
Europa Press / Redacció
14.03.2023 - 21:03
Actualització: 14.03.2023 - 23:17

L’empresa OpenAI, que té per socis Microsoft, Elon Musk, Mark Zuckerberg i gent de l’entorn de Donald Trump, ha presentat oficialment avui una nova generació d’intel·ligència artificial. És el GPT-4, que és dissenyat per resoldre grans problemes amb precisió i oferir respostes més útils i segures, segons la companyia. L’eina és capaç de generar contingut a partir d’imatges i texts.

A més de generar contingut original, també pot editar i repetir tasques dels usuaris, com ara compondre cançons o guions aprenent, a més, amb l’estil de l’autor. Una de les premisses dels models anteriors, com ara el ChatGPT, era crear contingut a partir de text. Ara, però, el nou model és capaç de redactar un subtítol, fer una anàlisi o una classificació a partir d’una imatge. També és capaç de gestionar texts més llargs, de més de vint-i-cinc mil paraules.

Open AI diu que la nova eina millora la capacitat de raonament del ChatGPT, que és basat en el model GPT 3.5, segons que expliquen en la pàgina web oficial del projecte. Això es deu, segons Open AI, al fet que s’ha fet servir més comentaris d’humans per a entrenar-lo.

Open AI diu que les respostes que ofereix GPT-4 són més segures i són fruit del treball amb experts, de l’aplicació de casos d’ús del món real i les mateixes capacitats avançades de raonament i seguiment d’instruccions per polir-ne l’entrenament.

Qui la podrà fer servir?

El servei de GPT-4 només és disponible per als subscriptors de ChatGPT Plus, que és la versió de pagament. Aquestes primeres setmanes ho podran amb un accés limitat fins que la companyia reforci els servidors. Open AI ha obert una llista d’espera per a ser un dels primers a tenir-hi accés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any