El govern espanyol, sindicats i patronal han acordat augmentar enguany el salari mínim interprofessional (SMI) fins als 950 euros. Es tracta d’un augment de cinquanta euros (5,5%) amb relació al salari mínim del 2019.

La nova ministra de Treball espanyola, Yolanda Díaz, ha anunciat l’acord avui a la tarda després de reunir-se amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Josep Maria Álvarez, i dels presidents de la CEOE i de Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cueva.

El nou executiu espanyol s’ha marcat com a objectiu, tal com es recull en l’acord programàtic subscrit entre el PSOEUnides Podem, d’apujar el salari mínim fins al 60% del salari mitjà al final de legislatura, el que equivaldria a uns 1.200 euros, com recomana la Carta Social Europea.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb