Ximo Puig a Ontinyent, ahir a la tarda. Fotografia: EFE/ Natxo Frances

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit des d’Oriola que l’impacte econòmic a conseqüència de la gota freda ‘serà molt dur’. Puig ha fet aquestes declaracions en el municipi del Baix Segura, on en 48 hores s’han acumulat més de 400 litres per metre quadrat. Ha assegurat que quan acabi l’episodi de gota freda, el Consell avaluarà la situació en col·laboració amb totes les institucions —tant diputacions com ajuntaments— i es prendran ‘decisions’ i s’ajudarà ‘la rehabilitació, la restauració i la normalització’ del País Valencià.

[EN DIRECTE] Seguiu l’última hora dels estralls de la pluja al País Valencià i les Illes

Puig ha dit que el País Valencià no havia viscut una gota freda amb aquesta intensitat en els últims anys, i sobretot ‘amb aquesta capacitat de refer-se, de retroalimentar-se de la mateixa incidència meteorològica’. En aquest sentit, ha indicat que en aquests moments estan tornant a produir-se incidències meteorològiques a la Vall d’Albaida i a les Comarques Centrals, perquè aquest ‘efecte io-io’ està traslladant-se des del sud cap al nord del País Valencià.

‘Aquest matí s’han viscut moments de molta intensitat, de molta tensió, perquè el riu Segura porta molta aigua i ja està desbordat a Múrcia. Imagini’s aquí, a Oriola i la Vega Baixa’, ha dit. Segons Puig, ‘estem encara en tensió i s’està treballant durament per part dels bombers de la Generalitat i de la Unitat Militar d’Emergències (UME) a fer accions de prevenció per a les inundacions’.

Els cossos i forces de seguretat, ha dit, treballen d’una ‘manera intensa’ en allò que és ‘fonamental i bàsic’ davant qualsevol emergència, la ‘seguretat de les persones’, i ha destacat que ‘afortunadament’ ni ahir ni avui s’ha de lamentar ‘cap desgràcia personal’. ‘D’això es tracta, de no lamentar cap desgràcia que sigui irreversible’, ha destacat el president, qui ha agraït el treball de les forces de seguretat i de l’exèrcit espanyols, ‘que s’ha incorporat per a ajudar aquesta tasca noble’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.