Joan Canadell, soci fundador de Giracat.

Aquesta setmana Vicent Partal entrevista Joan Canadell, soci fundador de Giracat, una empresa que treballa amb els selfbalancing unicycle (SBU), és a dir, monocicles elèctrics. És l’última moda en transport personal, inspirat en els segway, però més lleugers i fàcils de transportar. Tècnicament, aquest giny consta d’uns sensors de verticalitat, uns motors que corregeixen l’equilibri i una bateria amb autonomia de quaranta quilòmetres. I quin paper hi fa Giracat? Doncs aquesta empresa catalana s’ha endut els monocicles de l’àmbit urbà i ens proposa de fer-hi rutes rurals. Per difícil que sembli, els SBU poden transitar per camins, pistes de trial i tots els pendents.

Quant a l’actualitat tecnològica, us parlarem del primer prototip de robot capaç d’ensenyar idiomes, una tauleta de quaranta-dues polzades que també serveix de taula i de Pokémon Go, el primer joc de la famosa saga de dibuixos animats que arriba per a telèfons intel·ligents.

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les 15.00.

Vegeu el programa ací:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]