dissenyar

El govern ha aprovat noves mesures per a reduir l’impacte econòmic del coronavirus 2019. En primer lloc, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà una partida de 7,5 milions d’euros a ajudar els autònoms que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva activitat econòmica. Els ajuts arribaran a un màxim de 2.000 euros per beneficiari i es preveu que abastin 4.500 treballadors.

Per tenir accés a la prestació, els treballadors han d’estar donats d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la seguretat social (RETA) i tenir domicili fiscal a Catalunya. D’una altra banda, cal acreditar les pèrdues econòmiques durant el mes de març d’enguany fent la comparació amb el març de l’any passat. Els autònoms amb una antiguitat inferior a un any, han de fer la comparació amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

El govern també es compromet a garantir la continuïtat de la contractació pública i a acceptar la demora del pagament de tributs. El vice-president, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb els principals sindicats del Principat i va tornar a demanar al govern espanyol que es comprometi a ajornar el cobrament de les quotes d’autònoms, seguretat social i IVA.

Vull fer el confinament però m’obliguen a anar treballar. Què puc fer?

La setmana passada, la Generalitat va anunciar una línia de préstecs de mil milions d’euros per ajudar les petites i mitjanes empreses a encarar els problemes derivats de la crisi del coronavirus 2019, garantint la liquiditat i el màxim de llocs de feina. Amb avals de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, l’executiu va dir que assumiria el 75% del risc dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.